ЩЕ ОДНА ГОЛГОФА УКРАЇНИ

03.04.2022 20:04

Листівка з колекції Володимира Козюка.Листівку ”Голгофа України” надрукували в Австралії на початку 1900 років. Тоді вона коштувала п’ять австро-угорських крон. Колекціонер Володимир Козюк придбав її на інтернет-аукціоні в Одесі за півтори тисячі гривень. При сталінському режимі за таку листівку розстрілю­вали. На звороті слова Олександра Олеся:
Стріляйте, вішайте, катуйте,
Пануйте в селах і містах,
Стократ з собою федеруйте
І розпинайте на хрестах, –
Зерно посіяне в негоду
Кривавим маком розцвіте
І прийде воля для народу –
І зійде сонце золоте.
Листівка надрукована 100 років тому, але яскраво і правдиво ілюструє сучасні події в Україні.
Сьогодні Україну знову, вже вкотре, розпинають на хресті історії. 
Світ співчуває, надає гуманітарну допомогу, але не робить важливих кардинальних кроків, щоб зупинити агресора. Чому? Всі бояться росії? Ще не настав час реалізації їх планів? Що потрібно для цього? Чи, можливо, так вигідно Європі, НАТО, світу?
Мені це нагадує події, які сталися 2000 років тому.
«Один же з них, Каяфа, що був первосвящеником того  року, мовив до них: "Нічого ви не розумієте, той не здогадаєтеся, що ліпше вам буде, коли  один чоловік за народ помре, а не ввесь люд загине." (Ів. 11: 49 - 50). Так ухвалили вбити Ісуса. 
Можливо, світу вигідно принести в жертву Україну, щоб оберегти себе від путіна і йому подібних. Хоча, як буфенрна зона, Україна влаштовує Європу. 
Люди! Це знову крик душі! Почуйте! Не стійте осторонь! Мовчати на гріх - гріх!  Вам Бог дає можливість проявити свою любов до ближнього. Можливо, через вас сьогодні хоче діяти Господь! В час, коли українська земля здригається від болю.
І небо, і весь світ належить Богові. Бог не остання нідія, а єдина.
Бог з Україною! Україна з Богом! Ми це відчуваємо. Як воскрес Ісус, так і воскресне Україна!
Бог і Україна - понад усе!
06.03.2022

Контакт

Блог вчителя християнської етики Самолюк Г.С. samanna70@gmail.com